Beschermslangen voor cobots

Een cobot of co-robot (van collaboratieve robot / meewerkende robot) is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Een cobot verschilt daarmee van andere robots. Cobots zijn lichter, makkelijker verplaatsbaar en vaak goedkoper dan een grotere standaard industriƫle robot.

Om te voorkomen dat kabels die buiten de cobot armen lopen verstrikt raken heeft Reiku standaard pakketten voor kabel bescherming en de geleiding van de kabels. Hiermee worden kabels netjes weggewerkt zodat deze nergens kunnen blijven achter haken. Bovendien zorgen de beschermslangen dat kabels niet knikken of onder hun minimale krommingsradii buigen. Dit verhoogd de levensduur en de betrouwbaarheid van de kabels. De inhoud van deze pakketten is helemaal compleet en meteen geschikt voor een eenvoudige en snelle montage.

Ook benieuwd naar de cobot pakketten van Reiku?, neem contact met ons op.