Kabelrupsen vervangen op “ship to shore” kranen

2022 begint voor onze maintenance met het vervangen van kabelrupsen op een aantal “ship to shore” container kranen in de Rotterdamse havens. Op twee container terminals zullen kabelrupsen worden vervangen.

Uit inspecties en onderhoud blijkt dat kabelrupsen in deze industriesector door intensief gebruik onder onder soms extreme omstandigheden snel slijten en teveel lengte slijtage krijgen. Vaak zijn door de kraanbouwer toegepaste kabelrupsen minder geschikt voor deze omstandigheden. Deze snelle slijtage van de kabelrupsen verminderd uiteraard de levensduur. Maar bovendien veroorzaakt deze slijtage, vaak zichtbaar door extreme speling in lengterichting van de kabelrupsen, ook snellere slijtage en beschadigingen op de kabels. Vaak een oorzaak van een calamiteit.

Speciaal voor het vervangen van versleten of onbetrouwbare kabelrupsen leveren wij de TKHD90-R kabelrups, die speciaal hiervoor is ontworpen. De TKHD90-R is geheel aan te passen aan de aanwezige, bestaande geleidegoten en floating meenemer. Dit “drop-in” systeem is dus altijd passend !

 Om de betrouwbaarheid en de levensduur te vergroten vervangen we versleten kabelrupsen door de TKHD90-R kabelrupsen.

In het eerste kwartaal van 2022 zullen onze maintenance engineers weer een aantal TKHD90-R kabelrupsen installeren in lengte variërend van 24 meter tot 75 meter. De nieuwe kabelrupsen zullen in de meeste gevallen “om” de bestaande kabels worden geïnstalleerd zonder dat de kabels losgekoppeld hoeven te worden. Met de nieuwe TKHD90-R kabelrupsen maken we het totale kabelsysteem weer betrouwbaar en vergroten wij de levensduur van het totale systeem. Bovendien zijn verdere onderhoudskosten lager.

Door de jarenlange ervaring zijn de doorlooptijden voor het vervangen van de kabelrupsen erg kort. Afhankelijk van de toegankelijkheid van de werklocatie, die meestal op grote hoogte is, is het vervangen van de kabelrupsen door onze mensen van één tot in enkele dagen afgerond. 

Meer weten hoe wij de betrouwbaarheid bij u kunnen verhogen en onderhoudskosten verlagen?  Neem contact met ons op.