Wisman Techniek

Onze geschiedenis door de jaren heen.

Kabelschlepp, uitvinders van de kabelrups

De eerste kabelrups, uitgevonden door Kabelschlepp, was van staal. Dat was in 1954. Sindsdien heeft Kabelschlepp met talrijke innovaties de wereldmarkt voor kabelrupsen vormgegeven. Sinds de jaren zestig produceert Kabelschlepp ook transport- en beschermingssystemen. Naast de innovatiekracht is het succes gebaseerd op de uitmuntende kwaliteit van de Kabelschlepp producten. Certificaten van onafhankelijke testinstituten bewijzen de hoge standaard.

Al direct vanaf de uitvinding en oprichting is Kabelschlepp in Nederland op de markt actief via o.a. Bob Wisman. Vanwege de grote vraag wordt in 1977 Wisman Techniek opgericht als zelfstandige importeur en partner van Kabelschlepp.

Sinds 2010 maakt Kabelschlepp deel uit van de Japanse Tsubaki Group, een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van industriële aandrijfcomponenten en -systemen.

Wisman Techniek uitbreidingen

Als exclusieve partner van Kabelschlepp opereerde Wisman Techniek vanaf 1977 vanuit Cruquius – Haarlemmermeer. Hier werd naast het verkoopkantoor ook een magazijn ingericht en diende jaren als vaste uitvalsbasis.

Het leveringsprogramma werd aangevuld met de vertegenwoordiging van Reiku kabel beschermslangen en later ook hoogflexibele kabels voor toepassingen in kabelrupsen.

Als eerste leverancier in Europa zag Wisman Techniek de noodzaak van goed en preventief onderhoud bij hoog intensief gebruik binnen de 24 uurs economie. Hiervoor werd het innitiatief Wisman Maintenance gestart. Een afdeling die naast installaties van onze producten zich ook intensief bezig houdt reparaties op locatie en onderhoud. Hogere bedrijfszekerheid en langere levensduur gegarandeerd.

Wisman Techniek 

In 2009 verhuisde Wisman Techniek naar het Achterhoekse Ruurlo. Een nieuw, eigen ontworpen, modern en ruim gebouw met kantoor, magazijn en assemblage faciliteiten onder één dak. Hierdoor groeide ook de eigen bouw van stalen kabelrupsen en de assemblage van speciale Kabelschlepp kabelrupsen.

Ook werd het leveringsprogramma uitgebreid met kabel doorvoersystemen. in 2010 introduceerde Wisman Techniek de kabeldoorvoersystemen op de Nederlandse markt.

Door de kennis, ervaring en faciliteiten ontwikkelde Wisman Techniek zich hierdoor ook als aanbieder van totaal oplossingen en turn-key leveringen van kabelmanagement oplossingen. Diverse grote en mindergrote projecten zijn in de jaren succesvol uitgevoerd.

Het werkveld van de maintenance afdeling reikt intussen tot ver buiten de landgrenzen Europa in.