WISMAN

Op zoek naar Kabelrupsen?

Ontvang binnen 3 uur een aanbieding van een kabelrups, bij Wisman Techniek. Ontdek vandaag nog de beste oplossing voor uw kabelrups.

✓  Binnen 3 uur een aanbieding op maat

✓  Meer dan 46 jaar ervaring

✓  Duurzame Stalen & Kunststof kabelrupsen

✓  Levering uit voorraad

Ontvang binnen 3 uur een aanbieding

Kabelrupsen

Duurzaam & Kwaliteit

Wisman Techniek staat bekend om hun geavanceerde kabelrupsoplossingen, die cruciaal zijn voor het geleiden en beschermen van kabels en leidingen in verschillende industriële toepassingen.

Kunstof Kabelrupsen

✓ 18 Types Kunststof Kabelrupsen

✓ Duurzaam & Hoge Kwaliteit

✓ In alle soorten en maten

✓ Leverbaar vanuit voorraad

Stalen Kabelrupsen

✓ 18 Types Kunststof Kabelrupsen

✓ Duurzaam & Hoge Kwaliteit

✓ In alle soorten en maten

✓ Leverbaar vanuit voorraad

Tube Kabelrupsen

✓ 18 Types Kunststof Kabelrupsen

✓ Duurzaam & Hoge Kwaliteit

✓ In alle soorten en maten

✓ Leverbaar vanuit voorraad

Wilt u direct één van onze specialisten spreken? bel naar +088 002 3500

Leveringen

Levering uit voorraad vanuit ons magazijn in Ruurlo.

Advies & Flexibel

Korte lijnen en direct contact met de betrokken mensen

Ervaring

Al meer dan 45 jaar zijn wij Dé Specialisten

Snel en Pro-Actief

Vragen? Krijg altijd op dezelfde dag nog antwoord

Wilt u gebeld worden door onze specialisten?

Niet gevonden wat je zoekt? Onze specialisten helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Hoe bereken je de krommingsradius van een kabelrups?

De krommingsradius van de kabelrups is altijd gelijk of groter dan de minimale krommingsradius van de door te voeren kabels of slangen.

Om de krommingsradius van een bestaande rups te meten, meet je de hoogte van de rups op het hoogste punt in de bocht van de buitekanten van de schakels – de lengte van 1 schakel : 2.

 

Hoe bereken je de binnen breedte van een kabelrups?

Om de binnenbreedte van een kabelrups te berekenen, moet u rekening houden met de diameter of de totale breedte van de kabels en leidingen die erdoorheen moeten lopen. Hier is een eenvoudige formule die u kunt gebruiken:

Binnenbreedte = Diameter (of totale breedte van kabels/leidingen) + Speling per kabel

De “Diameter” verwijst naar de grootste diameter van de kabel of de totale breedte van de kabels en leidingen die door de kabelrups moeten lopen. Als u meerdere kabels en leidingen heeft, moet u de breedte van elk element optellen om de totale breedte te verkrijgen.

De “Speling” is een extra marge die wordt toegevoegd aan de diameter of breedte om ervoor te zorgen dat de kabels soepel door de kabelrups kunnen bewegen. Deze speling kan variëren, afhankelijk van de specificaties en aanbevelingen van de fabrikant van de kabel leverancier.

De speling bij normale kabels = 10%

De speling bij hydrauliek slangen = 20%

Welk kabelrups type voor mijn omgeving?

Bij het kiezen van een type kabelrups voor uw specifieke omgeving zijn er enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:

  1. Analyseer de omgeving: Bekijk de omgevingsfactoren zoals temperatuur, vochtigheid, blootstelling aan chemicaliën, trillingen en stoffigheid. Het is essentieel om een kabelrups te kiezen die geschikt is voor deze omstandigheden.

  2. Evalueer de bewegingsvereisten: Bepaal de bewegingsvrijheid die uw kabels en leidingen nodig hebben. Moeten ze in een rechte lijn bewegen of zijn er bochten, draaiingen of zijwaartse bewegingen nodig? Dit beïnvloedt de keuze van het type kabelrups, zoals een standaard kabelrups, een modulaire kabelrups of een speciaal ontworpen kabelrups.

  3. Bereken de belasting: Schat de totale belasting van uw kabels en leidingen. Dit omvat het gewicht van de kabels zelf, plus eventuele extra belastingen zoals hydraulische slangen. Zorg ervoor dat de gekozen kabelrups voldoende draagvermogen heeft om deze belastingen aan te kunnen.

  4. Duurzaamheid en levensduur: Overweeg de verwachte levensduur van uw toepassing en kies een kabelrups die bestand is tegen slijtage, buigen en andere vormen van mechanische belasting. Houd ook rekening met de onderhoudsbehoeften en de beschikbaarheid van reserveonderdelen.

  5. Veiligheid en normen: Controleer of de kabelrups voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en voorschriften in uw branche. Dit is met name belangrijk als uw toepassing te maken heeft met gevaarlijke omgevingen, zoals de aanwezigheid van hoge temperaturen of brandgevaarlijke stoffen.

  6. Raadpleeg een expert: Als u twijfelt over de juiste keuze, is het altijd raadzaam om advies in te winnen bij een gespecialiseerde leverancier of fabrikant van kabelrupsen zoals Wisman Techniek. Wij kunnen u helpen bij het identificeren van de meest geschikte kabelrups voor uw specifieke omgeving en toepassing.

Kunnen jullie de kabelrups ook op locatie monteren?

Wisman Techniek staat bekend om zijn uitstekende service en expertise op het gebied van kabelrupsen. Ze gaan altijd een stap verder om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Zo bieden ze niet alleen hoogwaardige kabelrupsen, maar ook de mogelijkheid om deze op locatie te monteren.