De Geschiedenis en Innovatie van de Kabelrups

24 juni 2024

Inhoudsopgave:

 1. Inleiding
 2. Wat is een Kabelrups?
 3. De Uitvinding van de Kabelrups door Kabelschlepp
 4. De Rol van Wisman Techniek in Nederland en België
 5. Toepassingen van Kabelrupsen
 6. Voordelen van het Gebruik van Kabelrupsen
 7. Innovaties en Toekomstige Ontwikkelingen
 8. Waarom Kiezen voor Wisman Techniek?
 9. Conclusie

1. Inleiding

Bij Wisman Techniek zijn we trots op onze rol in het introduceren van geavanceerde technologieën in Nederland en België. Een van onze meest baanbrekende innovaties is de introductie van de kabelrups, een essentiële component in de industriële automatisering. In deze blog duiken we in de geschiedenis van de kabelrups, de uitvinding door Kabelschlepp en hoe Wisman Techniek deze technologie heeft geïntroduceerd in de Benelux.

2. Wat is een Kabelrups?

Een kabelrups, ook bekend als kabelketting of echain, is een mechanisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om kabels en slangen te geleiden en te beschermen in bewegende machines. Deze systemen zijn cruciaal in tal van industrieën, waaronder de automobielindustrie, productie en robotica.

3. De Uitvinding van de Kabelrups door Kabelschlepp

De geschiedenis van de kabelrups begint bij Kabelschlepp, een pionier op het gebied van kabelbeheersystemen. Het bedrijf werd opgericht in 1954 en introduceerde al snel de eerste kabelrups, een innovatie die de industrie veranderde door een betrouwbare oplossing te bieden voor het beschermen en geleiden van kabels in bewegende systemen.

4. De Rol van Wisman Techniek in Nederland en België

Wisman Techniek speelde een sleutelrol bij het introduceren van de kabelrups in Nederland en België. Door samen te werken met Kabelschlepp, konden we de nieuwste technologieën en producten naar de Benelux-markt brengen. Dit stelde bedrijven in staat om efficiënter en betrouwbaarder te werken, wat leidde tot een verhoogde productiviteit en minder stilstand.

5. Toepassingen van Kabelrupsen

Kabelrupsen worden in diverse sectoren toegepast, waaronder:

 • Automobielindustrie: Voor het geleiden van kabels in assemblagelijnen en robots.
 • Productie: In CNC-machines en andere bewerkingscentra.
 • Robotica: Voor het beschermen van kabels in bewegende robotarmen.
 • Medische apparatuur: Voor het geleiden van delicate kabels in medische machines.

Bekijk alle industrieën

6. Voordelen van het Gebruik van Kabelrupsen

Het gebruik van kabelrupsen biedt tal van voordelen, waaronder:

 • Bescherming: Kabels en slangen worden beschermd tegen slijtage en beschadiging.
 • Betrouwbaarheid: Verhoogde betrouwbaarheid van machines door minder kabelstoringen.
 • Flexibiliteit: Mogelijkheid om kabels veilig in bewegende systemen te integreren.
 • Kostenbesparing: Minder stilstand en onderhoudskosten.
Kunststof kabelrups met glijschoenen

7. Innovaties en Toekomstige Ontwikkelingen

Kabelschlepp en Wisman Techniek blijven innoveren op het gebied van kabelbeheersystemen. Nieuwe materialen, verbeterde ontwerpen en geïntegreerde technologieën zorgen ervoor dat kabelrupsen steeds efficiënter en duurzamer worden. Toekomstige ontwikkelingen zullen waarschijnlijk gericht zijn op het verder verbeteren van de prestaties en het verminderen van de milieu-impact.

8. Waarom Kiezen voor Wisman Techniek?

Bij Wisman Techniek combineren we jarenlange ervaring met een diepgaande kennis van de markt. Onze samenwerking met Kabelschlepp stelt ons in staat om de beste oplossingen op het gebied van kabelbeheersystemen te bieden. Wij leveren niet alleen producten van hoge kwaliteit, maar bieden ook uitgebreide ondersteuning en advies om ervoor te zorgen dat onze klanten altijd de beste oplossing krijgen.

Bekijk direct alle mogelijkheden

9. Conclusie

De introductie van de kabelrups door Kabelschlepp en de daaropvolgende invoering door Wisman Techniek in Nederland en België hebben een aanzienlijke impact gehad op de industriële automatisering. Deze technologie heeft bedrijven geholpen om efficiënter en betrouwbaarder te werken. Bij Wisman Techniek blijven we ons inzetten voor het leveren van innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor al uw kabelbehoeften.

Neem contact met ons op

Tieme Ernst

Mijn naam is Tieme Ernst, als algemeen manager van Wisman Techniek ben ik altijd bezig met het verbeteren van onze producten en diensten. Leuk dat je de tijd hebt genomen om te lezen over onze nieuwste ontwikkelingen!

Gerelateerde posts

Tsubaki Kabelschlepp Training: Experts in de Maak

Tsubaki Kabelschlepp Training: Experts in de Maak

Onze Tsubaki Kabelschlepp Training: Experts in de Maak Bij Wisman Techniek houden we van leren en groeien, en onze collega's Olaf Otten, Bas Egberink en Tieme Ernst hebben dat onlangs bewezen. Ze hebben een toffe driedaagse training gevolgd bij Tsubaki Kabelschlepp...

Nieuwe Producten: DES CLEAN SERIES tot IP 68

Nieuwe Producten: DES CLEAN SERIES tot IP 68

Nieuwe Producten: DES CLEAN SERIES tot IP 68 Ontworpen om aan de hoogste hygiënenormen te voldoen, zijn deze wartels geschikt voor kabels met én zonder connectoren, en kunnen ze moeiteloos worden afgewassen. Het speciale barstvrije ontwerp maakt het reinigingsproces...