Kabelrups Systemen VS Festoen Systemen

22 augustus 2023

Wist je dat kabelrupsen aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van festoen systemen? Ze zorgen voor georganiseerde en betrouwbare geleiding van kabels, verlagen onderhoudskosten en bieden flexibiliteit in complexe oplossingen.

1) Optimalisatie van Kabellengte: Slim en Ruimtebesparend

Stel je een scenario voor waarbij een reisweg van 100 meter wordt gekruist door kabels en leidingen. Het Festoon Systeem eist de volledige kabellengte op, met een extra marge van 10-15% voor parkeerposities. Daartegenover staat het Kabelrups Systeem, waarbij een slim vastpunt in het midden van de reisweg wordt gebruikt. Hierdoor wordt de kabellengte gehalveerd, met slechts ongeveer 53 meter nodig. Een ware staaltje ruimteoptimalisatie.

2) Kostenbesparingen: Eenvoudig en Efficiënt

Terwijl het Festoon Systeem een scala aan onderdelen vraagt, van kabel lussen tot staalkabels, toont het Kabelrups Systeem zich als een minimalistische innovatie. Kabels, geleide kanalen en trekontlasters zijn alles wat nodig is. Eenvoud en efficiëntie gaan hand in hand.

3) Ongeëvenaarde Kabelbescherming: Vooruitstrevend en Veilig

In de dans van bescherming en beweging staat het Kabelrups Systeem op de voorgrond. Terwijl het Festoon Systeem de kabels en leidingen soms aan de grillen van de wind overlaat, biedt de Kabelrups een strak geleidingskanaal. Kabels en slangen worden beschermd en kunnen niet ongecontroleerd bewegen. Reparaties worden tot een minimum beperkt, enkel op twee punten hoeven de kabels losgemaakt te worden.

De voordelen van de Kabelrups zijn overweldigend:

• Minimaal onderhoud.
• Snelle wijzigingen en toevoegingen van kabels.
• Geen overtollige staalconstructies voor kabellussen.
• Verminderde mechanische belasting op kabels.
• Geen inhaalproblemen met de kraanconstructie.
• All-in-one geleiding voor diverse media.
• Geen nasmering van mechanische delen.
• Geen noodzaak tot het wisselen van wielen of trolleywagens.
• Veilige gegevensoverdracht.
• Tot wel 50% verkorte kabellengte.
• Minder ruimte nodig in vergelijking met een festoonsysteem.
• Continue bescherming over de gehele reislengte.


Kies voor een kabelrups boven een festoon systeem voor efficiëntie en bescherming, met kortere kabellengtes en een geordende, veilige geleiding van kabels en leidingen. De kabelrups minimaliseert onderhoud en biedt optimale prestaties in diverse industriële toepassingen.

Tieme Ernst

Mijn naam is Tieme Ernst, als algemeen manager van Wisman Techniek ben ik altijd bezig met het verbeteren van onze producten en diensten. Leuk dat je de tijd hebt genomen om te lezen over onze nieuwste ontwikkelingen!

Gerelateerde posts

Duurzaam Ondernemen: Een groenere toekomst

Duurzaam Ondernemen: Een groenere toekomst

Duurzaam ondernemen met Wisman Techniek Wisman Techniek zijn wij toegewijd aan duurzaam ondernemen en nemen verschillende maatregelen om onze impact op het milieu te verminderen. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop we duurzaamheid integreren in onze...

Kabelrupsen op containerkranen vervangen

Kabelrupsen op containerkranen vervangen

Wisman Techniek vervangt kabelrupsen op containerkranen Onlangs heeft ons team van technische specialisten weer nieuwe kabelrupsen gemonteerd op containerkranen in de haven van Rotterdam. In ruim 2 werkdagen heeft ons team 70 meter kabelrups vervangen op een hoogte...

Wisman Techniek viert 45 jaar van innovatie en excellentie

Wisman Techniek viert 45 jaar van innovatie en excellentie

45 jaar Wisman Techniek en Kabelschlepp Sinds onze oprichting in 1976 hebben we ons toegelegd op het bieden van hoogwaardige technische oplossingen aan onze gewaardeerde klanten. Wat begon als een bescheiden onderneming is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in...